Ιταλική Κουζίνα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Ιταλική Κουζίνα

Δημοσίευση από scorpina Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2007 10:51 pm

Βασική συνταγή για καλτσόνε


- 400 γρ. αλεύρι
- 20 γρ. μαγιά
- Νερό


Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.
Βάζουμε σε μία λεκανίτσα το αλεύρι, κάνουμε στην μέση μία λακουβίτσα, ρίχνουμε το νερό με την μαγιά και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία (προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται).
Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα περίπου.
Ετοιμάζουμε μια γέμιση της αρεσκείας μας φροντίζοντας μόνο να είναι απαλή αλλά σφικτή.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε έξι κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε έναν στρογγυλό δίσκο πάχους 3-4 χιλιοστών.
Βάζουμε γέμιση από την μία πλευρά, διπλώνουμε την ζύμη και κλείνουμε πιέζοντας καλά τις άκρες για να κλείσουν τα καλτσόνε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αλείφουμε τα καλτσόνε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να πάρουν χρώμα.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την στις Κυρ Σεπ 30, 2007 10:54 pm, 1 φορά
avatar
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ιταλική Κουζίνα

Δημοσίευση από scorpina Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2007 10:53 pm

Καλτσόνε με ζαμπόν

- Ζύμη για καλτσόνε (βλ. βασική συνταγή για καλτσόνε)
- Λάδι
- 2 ώριμες ντομάτες
- 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- Αλάτι


Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι τα μανιτάρια και το ζαμπόν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το πεκορίνο και την παρμεζάνα.
Γεμίζουμε τα καλτσόνε και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη βασική συνταγή παραπάνω.
avatar
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ιταλική Κουζίνα

Δημοσίευση από scorpina Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2007 10:58 pm

Ριγκατόνι με τυριά& αλλαντικά

- 1 κιλό ριγκατόνι κοντό
- 1/4 τυρί ένταμ τριμμένο
- 1/4 τυρί γκούντα τριμμένο
- 20 φέτες του τοστ παρίζα
- 20 φέτες ζαμπόν
- 15 φέτες μπέικον
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι


Βράζουμε τα ριγκατόνι καλά και τα σουρώνουμε.
Ανακατεύουμε τα τυριά με τα αλλαντικά.
Σε ένα σχετικά μεγάλο πυρέξ βάζουμε μια στρώση ζυμαρικά, μια στρώση τυριά και αλλαντικά και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.
Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε το φαγητό μας για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
avatar
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης