Ελληνική Κουζίνα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Ελληνική Κουζίνα

Δημοσίευση από scorpina Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2007 10:39 pm

Γεμιστά

- 6 μεγάλες χοντρόκαρπες πιπεριές
- 6 μεγάλες τομάτες
- 2 μεγάλα χοντροκομμένα κρεμμύδια (περίπου 2 φλιτζάνια)
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- μισό φλιτζάνι ελαφρώς καβουρντισμένα κουκουνάρια
- 2/3 φλιτζανιού κορινθιακές σταφίδες
- μισό φλιτζάνι κομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
- μισό φλιτζάνι φρέσκος, κομμένος μαϊντανός
- 1/3 φλιτζανιού φρέσκος, κομμένος άνηθος
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι (π.χ. μπασμάτι)
- 11/2 φλιτζάνια ψίχουλα από ψωμί
- 1 φλιτζάνι τρίμμα φέτας



Κόβετε το πάνω μέρος από τις πιπεριές και αφαιρείτε τους σπόρους με ένα κουτάλι, χωρίς να πετάξετε το κομμένο τμήμα της πιπεριάς. Το ίδιο κάνετε και με τις τομάτες βγάζοντας τους σπόρους και αφαιρώντας τη σάρκα τους με ένα κουταλάκι. Τη σάρκα αυτή, τη κόβετε κομματάκια και τη φυλάτε μαζί με το χυμό της τομάτας.

Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαζεύουν. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Βάζετε και το ρύζι και το αναμειγνύετε με το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Χύνετε μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε το ρύζι σκεπάζοντάς το με το καπάκι, μέχρι να πιεί το ζουμί του.

Κατεβάζετε το ρύζι από τη φωτιά και το αναμειγνύετε με τη σάρκα και το ζουμί από τις τομάτες, τα μυρωδικά, τις σταφίδες και τα καρύδια προσθέτοντας όσο αλάτι και πιπέρι κρίνετε ότι χρειάζεται.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C και λαδώνετε κάπως ένα πυρίμαχο σκεύος. Γεμίζετε (όχι εντελώς) τις τομάτες και τις πιπεριές με το ρύζι και τις τοποθετείτε "αναπαυτικά" στο σκεύος περιχύνοντάς τις με 1 1/2 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύετε τα ψίχουλα και το τρίμμα της φέτας και βάζετε με ένα κουταλάκι από λίγο πάνω σε καθεμία από τις τοματοπιπεριές. Τις σκεπάζετε με τα "καπελάκια" τους και καλύπτετε χαλαρά το πυρίμαχο με λίγο αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τα γεμιστά για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Πού και πού, ελέγχετε για να δείτε αν χρειάζεται να προσθέσετε κι άλλο νερό προκειμένου να μην σας ξεραθεί η γέμιση. Όταν τελειώσετε, βγάζετε το σκεύος από το φούρνο, αφήνετε τα γεμιστά να κρυώσουν και τα σερβίρετε είτε ζεστά είτε σε θερμοκρασία δωματίου.
avatar
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ελληνική Κουζίνα

Δημοσίευση από scorpina Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2007 10:43 pm

Κοτόπουλο αλά Eλληνικά με τυρί

- 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
- 6 μπούτια κοτόπουλου
- 1 κουταλιά της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 2 μεγάλες λιωμένες σκελίδες σκόρδο
- 1 κονσέρβα (500 γρ.) τοματάκι ψιλοκομμένο
- μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- πιπέρι



Βάζετε τη φέτα στο νερό και την αφήνετε στο τραπέζι. Ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα και περνάτε τα μπουτάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βάζετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Ρίχνετε άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα αφήνετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο τοματάκι, μαζί με το ζουμί του, τη ρίγανη και το πιπέρι.

Βάζετε τα μπουτάκια στη σάλτσα, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 40 λεπτά. Βγάζετε τη φέτα από το νερό την απλώνετε πάνω από το κοτόπουλο. Το σκεπάζετε και μαγειρεύετε για άλλα 15 λεπτά
avatar
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ελληνική Κουζίνα

Δημοσίευση από scorpina Την / Το Τρι Νοε 06, 2007 10:59 pm

Κερκυραική Παστιτσάδα

Υλικά για 6 Άτομα:
1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
100γρ. λαδί και 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
½ κουτ. γλυκού κανελογαρίφαλα σε σκόνη
Mπαχάρι σε σκόνη – μοσχοκάρυδο - 2 φύλλα δάφνη
100γρ. κόκκινο κρασί ξηρό
300γρ. τοματάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ κιλό μακαρόνια χοντρά με τρύπα
Γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρετε το
κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το κρέας και το
αφήνετε να ροδίζετε καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και
προσθέτετε τα ψιλοκομμένα τοματάκια τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 45 λεπτά
να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του. Στο μεταξύ
βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε καλά, τα σερβίρετε και τα πασπαλίζετε με τη γραβιέρα. Ρίχνετε πάνω το κρέας, πασπαλισμένο με μαϊντανό.
avatar
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ελληνική Κουζίνα

Δημοσίευση από scorpina Την / Το Τρι Νοε 06, 2007 11:02 pm

Γαρίδες Σαγανάκι

Λίγο λάδι για τηγάνισμα
8 μεγάλες γαρίδες (U6 – U8)
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 σφηνάκια ούζο
½ κούπα pumaro
Αλάτι – πιπέρι – ζάχαρη
80 γρ. φέτα σε κύβους
2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά.
Προσθέτουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
Βάζουμε τις γαρίδες από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει το αντεράκι και τις
σοτάρουμε μέχρι να κοκκινίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και
τις πιπεριές, και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για λίγο. Σβήνουμε με το
ούζο και το αφήνουμε να εξατμισθεί φλαμπάροντας(το ανάβουμε). Όταν
σβήσει η φλόγα προσθέτουμε το pumaro, τη φέτα σε κύβους, λίγο αλάτι,
πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται
διορθώνουμε τα αλατοπίπερα. Αφήνουμε την σάλτσα μας να δέσει σε χαμηλή φωτιά και σερβίρουμε σε μια πιατελίτσα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγους κύβους φέτας ακόμα
avatar
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ελληνική Κουζίνα

Δημοσίευση από Zozephin Την / Το Κυρ Ιουν 08, 2008 6:19 am

Κοτόπουλο σε φωλιά παρμεζάνας
Τέλειο πιάτο στο τσάκα τσάκα!


Υλικά
για μία μερίδα:
170 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
100 γρ, μανιτάρια φρέσκα
1 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού
60 γρ. κρέμα γάλακτος
½ φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
ροζ πιπέρι
150 γρ. ρύζι basmati
100 γρ. σπανάκι
30 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
½ φρέσκο κρεμμυδάκι
Διαδικασία
Σοτάρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους σε τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις δέσει η σάλτσα μας, προσθέτουμε το πέστο.

Για να φτιάξουμε τη φωλιά παρμεζάνας, σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε την παρμεζάνα και από τις δύο μεριές μαζί με το ροζ πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμο, το φορμάρουμε σε ανάλογο σκεύος (π.χ. ανάποδα σ' ένα μπολ), για να πάρει τη φόρμα "φωλιάς".

Για να φτιάξουμε τη γαρνιτούρα, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σπανάκι και προσθέτουμε το ρύζι, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το κοτόπουλο μέσα στη φωλιά και συνοδεύουμε με το σπανάκι.

Καλή μας όρεξη!
avatar
Zozephin
Αποστρατος
Αποστρατος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1697
Ηλικία : 31
Tόπος : Alimos -Athina
Επάγγελμα : Designer
Registration date : 15/05/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ελληνική Κουζίνα

Δημοσίευση από Zozephin Την / Το Σαβ Οκτ 11, 2008 10:15 am

Kαλά κορίτσια χτες είχα καλεσμένους στο σπίτι και τους είχα φτιάξει ψωμί γεμιστό...καλά ήταν τέλειο και είναι πανεύκολο....
Φτιαχνεις μια απλή ζυμη με αλεύρι + 1 φακελάκι μαγιά ξερή +μισό ποτήρι μπύρα νερό...Ζυμώνετε την αφήνετε να φουσκώσει..Μέτά την απλώνουμε την ζύμη μακρόστενα και βάζουμε γέμιση π.χ. εγώ βάζω διάφορα τυριά + ζαμπόν + ντομάτα+ ελιές + φέτα +αυγά βραστά .ΜΗν τα κόβετε κοματάκια αυτά μέσα τα βάζετε όλόκληρα..και μετά διπλώνετε την ζύμη να φτιάξετε ένα φρατζόλάκι...και ψήσιμο στο φούρνο στουσ 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Μετά κόβετε το ψωμί σε χοντρά κομάτια και ΄το σερβίρετε...Τέλειο για σνάκ!!!
avatar
Zozephin
Αποστρατος
Αποστρατος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1697
Ηλικία : 31
Tόπος : Alimos -Athina
Επάγγελμα : Designer
Registration date : 15/05/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ελληνική Κουζίνα

Δημοσίευση από Angely Την / Το Σαβ Οκτ 11, 2008 1:10 pm

A 1 xara mou akougetai..miam miam miam..8a to dokimasw
avatar
Angely
Αποστρατος
Αποστρατος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3916
Ηλικία : 30
Registration date : 25/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ελληνική Κουζίνα

Δημοσίευση από basw... Την / Το Σαβ Οκτ 11, 2008 3:37 pm

χριστινα μονη σου μενεις και πειραματιζεσαι?
avatar
basw...
Αποστρατος
Αποστρατος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4158
Ηλικία : 31
Tόπος : αθηνα
Επάγγελμα : νηπιαγωγος
Registration date : 27/12/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ελληνική Κουζίνα

Δημοσίευση από Zozephin Την / Το Κυρ Οκτ 12, 2008 3:41 pm

Ναι μόνη μου....Όταν με πιάνει λόξα πειραματίζομαι !!
avatar
Zozephin
Αποστρατος
Αποστρατος

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1697
Ηλικία : 31
Tόπος : Alimos -Athina
Επάγγελμα : Designer
Registration date : 15/05/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης