Μεζεδάκια!!!!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Μεζεδάκια!!!!

Δημοσίευση από Rozaki@ Την / Το Σαβ Σεπ 29, 2007 1:15 pm

Χταπόδι ξυδάτο

Μερίδες 6
Χρόνος προετοιμασίας 15'
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα κ 30'

Υλικά

1 χταπόδι 2-3 κιλά
1 κούπα ξύδι
2 κλωνάρια σέληνο
2 μικρά καρότα
1 μέτριο κρεμμύδι
αλάτι, 10 κόκκους πιπέρι

για τη σάλτσα
1/2 κούπας λάδι
1/3 κούπας ξύδι
αλάτι, 10 κόκκους πιπέρι


Εκτέλεση

Αν το χαταπόδι είναι φρέσκο, προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά (υο χτυπούν τουλάχιστον 50 φορές σε λεία πέτρα για να μαλακώσει). Μαλακώνει επίσης όταν σταθυεί στην κατάψυξη. Για σιγουριά βάλτε το φρέσκο να σταθεί λίγες μέρες στην κατάψυξη, άσχετα αν είναι χτυπημένο ή όχι. Πλύντε καλά το χταπόδι κ βάλτε το σε κατσαρόλα με νερό, που να το σκεπάζει. Ρίξτε το ξύδι, σκεπάστε την κατσαρόλα κ βάλτε την επάνω σε δυνατη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τη φωτιά κ σιγοβράστε το χταπόδι για μία ώρα. Στραγγίστε, ξεπλύντε το με κρύο νερό κ καθαρίστε προσεκτικά τις μαύρες μεμβράνες χωρίς να χαλάσετε τις βεντούζες. Βάλτε το σε κατσαρόλα με καθαρό νερό. Ρίξτε μέσα το σέληνο, τα καρότα, το κρεμμύδι, τους κόκκους πιπέρι κ αρκετό αλάτι. Σκεπάστε την κατσαρόλα κ σιγοβράστε για 30' ακόμη. Χτυπήστε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας, ν'ανακατευτούν, κ περιχύστε το χταπόδι όσο είναι ζεστό. Αφήστε το να σταθεί 24 ώρες τουλάχιστον νακατεύοντας από καιρό σε καιρό, για να νοστημίσει. Ανοίξτε τα πλοκάμια κ στολίστε το σε πιατέλα με κόκκινη πιπεριά κ φυλαράκια μαιντανό. Περιχύστε το με τη σάλτσα του.
avatar
Rozaki@
Φανταρακι
Φανταρακι

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 68
Ηλικία : 29
Registration date : 18/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μεζεδάκια!!!!

Δημοσίευση από scorpina Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2007 10:25 pm

Καλαμαράκια στη σχάρα με φέτα


- 4 καλαμαράκια μετρίου μεγέθους, συνολικού βάρους 900 γρ περίπου
- 4-8 μακρόστενα κομμάτια τυρί φέτα, ένα δάχτυλο περίπου μακριά
- 90 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 3-4 φύλλα φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένα
- αλάτι & πιπέρι
- φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα


Καθαρίστε τα καλαμάρια, χωρίς όμως να τΆ ανοίξετε στη μέση. Πλύντε τα προσεκτικά, μέσα κι έξω, κι αφήστε τα να στραγγίξουν καλά. Βάλτε τα μαζί με τα πλοκάμια τους σΆ ένα ρηχό πιάτο, σε μία μόνο στρώση, και τοποθετήστε ανάμεσα τα κομμάτια του τυριού. Για να φτιάξετε τη μαρινάρα, ρίξτε σΆ ένα μπολ το λάδι, το σκόρδο και τη μαντζουράνα, χτυπήστε τα όλα μαζί και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Περιχύστε τα καλαμάρια, σκεπάστε τα και αφήστε τα σε δροσερό μέρος για περίπου 2-3 ώρες, γυρίζοντάς τα μία φορά. Βάλτε μέσα σε κάθε καλαμάρι 1-2 κομμάτια τυρί και μερικά κομματάκια από τα φύλλα της μαντζουράνας και τοποθετήστε τα καλαμάρια σε μια σχάρα που την έχετε αλείψει με λάδι, ή σΆ ένα δίσκο. Τα πλοκάμια περάστε τα σε σουβλάκια.
Προθερμάνετε το γκριλ σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία ή ανάψτε τα κάρβουνα. Ψήστε τα γεμιστά καλαμάρια για 6 περίπου λεπτά και μετά γυρίστε τα προσεκτικά. Συνεχίστε το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα και μετά ψήστε και τα σουβλάκια με τα πλοκάμια για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να καψαλιστούν ελαφρά. Σερβίρετε γαρνίροντας γύρω γύρω με τις φέτες λεμονιού, για όποιον θέλει να προσθέσει λεμόνι.
avatar
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μεζεδάκια!!!!

Δημοσίευση από scorpina Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2007 10:29 pm

Τυροκεφτέδες με μπύρα


- 300 γρ τυρί μαλακό κατά προτίμηση έμενταλ,
- κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3-4 κουταλιές αλεύρι
- 1 ποτήρι μπύρα
- 1 λεμόνι
- 2 αυγά
- λίγο λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνι



Με το μαχαίρι κόβετε το τυρί σε στρογγυλές ή τετράγωνες μικρές φετούλες.

Παίρνετε τα κομματάκια αυτά και τα βουτάτε στον χυλό που έχετε ετοιμάσει με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αυγά.

Στη συνέχεια τα βουτάτε και στα χτυπημένα αυγά και τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
avatar
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μεζεδάκια!!!!

Δημοσίευση από scorpina Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2007 10:31 pm

Τηγανητά κολοκυθάκια


- 1 κιλό κολοκυθάκια
- αλεύρι
- λάδι
- αλάτι και πιπέρι



Διαλέξτε κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους. Τα ξεφλουδίζετε, τα ξεπλένετε και τα κόβετε σε μακρόστενες φέτες. Τις αλευρώνετε κάπως και τις τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι.

Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα ή να τα συνοδεύσετε με τζατζίκι.
avatar
scorpina
Λοχιας
Λοχιας

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Registration date : 25/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μεζεδάκια!!!!

Δημοσίευση από Επισκέπτ Την / Το Πεμ Οκτ 04, 2007 10:09 am

Egw kati poli aplo pou ekana k trelainetai k to rozaki mou gi'auto einai feta psiti.Bazoume ena kommati feta me ladi rigani klp se fourno mikrokimatwn k se 3 lepta etoimi

Επισκέπτ
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης